Google Trends - ένας γρήγορος τρόπος να βγάλεις λεφτά με την Google (Μέρος πρώτο)

Επειδή η Google είναι τόσο μεγάλη, ο κόσμος πιστεύει ότι για να βγάλεις λεφτά με αυτήν, θα πρέπει να είσαι επαγγελματίας με χρόνια εμπειρίας στο internet marketing. Δεν είναι έτσι όμως, ο καθένας μπορεί να κάποια χρήματα με την Google. Δεν θα σας κοστίσει τίποτα, μόνο λίγο χρόνο και δουλειά θα χρειαστεί. Η ίδια η εταιρία παρέχει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να κερδίσετε χρήματα. Σε αυτήν την μέθοδο που θα διαβάσετε παρακάτω, θα χρησιμοποιήσουμε τρία από αυτά τα εργαλεία. Τα Google HotTrends, τον Blogger και φυσικά την μηχανή αναζήτησης.
Για να αναλύσω καλά το θέμα, έτσι ώστε να το καταλάβει και ένας μπουνταλάς και να μην φάω και εγώ όλη την ημέρα με αυτό το άρθρο, θα το γράψω σε δόσεις. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.




Google Trends
Είναι ένα εργαλείο που παρέχεται από την εταιρία και μας δείχνει τις "τάσεις" στην μηχανή αναζήτησης. Το top 20 των λέξεων για τις οποίες ψάχνει ο κόσμος. Τα αποτελέσματα ανανεώνονται κάθε 1 ώρα, οπότε υπάρχουν διαφορές από μέρα σε μέρα. Το συγκεκριμένο εργαλείο αν και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα για να κάνουν έρευνα, λίγοι από αυτούς ξέρουν πραγματικά πως να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του. Αυτό το καταπληκτικό εργαλείο, μπορεί να δημιουργήσει ένα online κερδοφόρο σύστημα σελίδων που μπορεί να διαρκέσει σε μερικές περιπτώσεις και μεγάλο χρονικό διάστημα.


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε λοιπόν, είναι να πάτε στα Hot Trends. Εκεί θα ψάξετε να βρείτε κάτι που να είναι εμπορεύσιμο. Δηλαδή κάτι που μπορεί να πουληθεί και να συνδέεται με αυτό. Όταν πέθανε ο Mickael Jackson, το όνομα του βρισκόταν στην κορυφή για πολλές μέρες. Και είναι κάτι που μπορεί να πουλήσει t-sirts, Cd's, Dvd's και πολλά άλλα. Αυτό εννοώ όταν λέω εμπορεύσιμο.Θα ψάξετε δηλαδή για διασημότητες, ξεχωριστά γεγονότα και εκδηλώσεις. Αν δεν βρείτε κάτι αξιόλογο, αφήστε το για άλλη φορά. Δεν χρειάζεται βιασύνη. Να έχετε υπόψη σας, ότι τα hot trends δεν μένουν για πολλές μέρες, αλλάζουν γρήγορα, οπότε από δω και πέρα θα πρέπει να δράσετε γρήγορα.


Δημιουργία blog στον Blogger
Αφού έχουμε βρει το καυτό μας θέμα, πάμε στον Blogger για να φτιάξουμε ένα blog στα γρήγορα. Να προτιμήσετε τον Blogger και όχι το Wordpress γιατί η μηχανή αναζήτησης της Google είναι ξαδερφάκια με τον Blogger, τον αγαπάει και του δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση. Και όταν λέω στα γρήγορα εννοώ σε μερικά λεπτά. Εάν δεν είστε αρκετά γρήγοροι, καλό θα είναι να έχετε έτοιμο από πριν τον σκελετό και να προσθέσετε μόνο λίγα πράγματα μετά. Η ταχύτητα παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο γιατί ο χρόνος είναι ο αντίπαλος σας.
Σε αυτό το σημείο θα κάνω μια μεγάλη παρένθεση και θα σας δείξω πως θα φτιάξετε ένα blog με πολλές σελίδες, ένα προσχέδιο ουσιαστικά, που θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάθε φορά που βρίσκετε ένα hot trend. Δεν θα χρειάζετε να μπαίνετε κάθε φορά στην διαδικασία κατασκευής καινούριου blog, απλά θα αποκρύπτετε όσες σελίδες δεν χρειάζονται.
Χρειαζόμαστε ένα blog απλό. Ανοίγουμε λογαριασμό στον Βlogger αν δεν έχουμε και πάμε στο "νέο
ιστολόγιο". Για τίτλο βάζουμε το όνομα μας και για διεύθυνση πάλι το ίδιο. Πάμε στα "πρότυπα", επιλέγουμε ένα απλό. Από το "φόντο" αφαιρούμε την εικόνα. Στην "προσαρμογή εύρους" βάζουμε 1.000. Στην διάταξη επιλέγουμε την πάνω αριστερά (χωρίς πλάγιες μπάρες) και για υποσέλιδο πάλι  αυτό που είναι  αριστερά. Πάμε και στην "προηγμένη".  Χρησιμοποιούμε λίγα και απλά χρώματα. Αποθηκεύουμε, πηγαίνουμε στην διάταξη και αφαιρούμε τα gadget που έχουν προστεθεί αυτόματα. Το Blog μας θα πρέπει να δείχνει κάπως έτσι. 


παράδειγμα από blog

Τέλος πρώτου μέρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου